Qui som

Qui som

Som una cooperativa d’iniciativa social sense ànim de lucre formada per un equip de persones compromeses amb la sostenibilitat, la igualtat d’oportunitats i la justícia social. Fem innovació social al servei de la comunitat, a través de projectes locals transformadors amb criteris de sostenibilitat. Treballem fonamentalment tres àmbits bàsics del dia a dia: l’agricultura (i l’alimentació), l’energia, i la fabricació (els objectes).

Ens apassionen els projectes cooperatius, i ens motiva no només el què sinó sobretot el com i el per què.

Tapuna significa “sembrar” en llengua quítxua, perquè ens agrada fer néixer iniciatives transformadores que tinguin vida pròpia. Per fer-ho, treballem transversalment persones de diferents àmbits. Ens presentem!

Josep Maria Vallès

Josep Maria Vallès

Enginyer agrònom. Coordino el conjunt de la cooperativa i la gestió econòmica, així com també els projectes d’agricultura urbana i agricultura social. Dono suport a  la realització de tallers, participo en la redaccció de projectes i realitzo el seguiment en el camp dels projectes d’horts socials.

Altres experteses: producció de planta ornamental i forestal, disseny i manteniment de jardins, restauració del paisatge, horticultor i compostaire casolà, escriptor de llibres divulgatius sobre agricultura urbana i compostatge.

Judith Seubas

Judith Seubas

Llicenciada en Biologia. Participo a les iniciatives d’energia de Tarpuna, especialment en activitats relacionades amb l’impuls a la iniciativa del banc d’energia. També participo en l’organització i el disseny de tallers de co-creació.

Altres experteses: coordinació de campanyes ambientals, estalvi i eficiència en l’ús de l’aigua . M’agrada treballar en equip i participar en grups i dinamitzar-los, en moviments ecologistes, a la cooperativa de consum ecològic, amb el grup de dones feministes, al barri…connectant i fent sinergies entre gent de diverses maneres de pensar.

Francisco Esteban

Francisco Esteban

Enginyer, postgraduat en desenvolupament directiu i diplomat en gestió d’entitats de l’economia social. Coordino i desenvolupo els projectes d’innovació social i educativa de la cooperativa, juntament amb els projectes formatius amb universitats. Dono suport a la realització de tallers i processos participatius en qualsevol dels àmbits de la cooperativa. 

Altres experteses: formació i consultoria en planificació estratègica, gestió i lideratge d’equips, acompanyament de processos de reflexió estratègica organitzacional.

Carme Juvanteny

Carme Juvanteny

Diplomatura en Ciències Empresarials. Gestiono l’administració i la comptabilitat del conjunt de la cooperativa i faig el seguiment de la botiga virtual.

Marta Márquez

Marta Márquez

Educadora, Pedagoga i Insertora Sociolaboral. Dono suport als projectes d’agricultura social des de l’elaboració fins a la implementació dels mateixos. També dono suport educatiu als dinamitzadors dels projectes en la gestió del dia a dia, i acompanyo processos dels participants als projectes. 

Porto la coordinació dels Equips d’Acció Social així com amb altres entitats del tercer sector amb les què col·laborem per la realització dels projectes.

Altres experteses. Especialista en Pedagogia Sistèmica, intel·ligència emocional i relació d’ajuda.

Mari Luz Martínez

Mari Luz Martínez

Enginyera Tècnica Agrícola. Desenvolupo, gestiono i dinamitzo els projectes d’agricultura social i urbana, en les seves vesants tècniques, socials i educatives.

Altres experteses: Disseny i execució de projectes educatius per a la creació d’horts ecològics a les escoles.