Publicades les conclusions de l’Aplec

Ja s’han publicat les conclusions de la 1ª Aplec d’agricultura urbana, que es va celebrar del 10 al 12 d’octubre passat a l’Espai Jove Fontana, organitzada per la cooperativa Tarpuna i amb la col·laboració d’una trentena d’entitats com ara l’Ajuntament, la Diputació o l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Les temàtiques que es van tractar, escollides pels participants a la primera reunió de preparació, van ser Com fer xarxa entre els diferents projectes i col·lectius que treballen en agricultura urbana, Com afrontar el problema de la gestió de l’aigua en els horts urbans, Com podem fer dels horts eines de transformació social i millora de la qualitat de vida i Com salvar els entrebancs legals per fer un hort en un solar.

En primer lloc, es va decidir “mantenir l’aplec com a espai de trobada” estenent la seva funció a la resta de l’any. També es van desenvolupar propostes cap a l’administració, recalcant la importància de la formació en tot al voltant de la gestió de l’aigua.

Al mateix temps, es va reconèixer la capacitat de transformació social dels horts, recomanant la creació de xarxes que multipliquin aquests efectes o permetin superar els obstacles per convertir un solar buit en un nou hort.