Primer taller obert de construcció de mesuradors E tarpunòmetre

En col·laboració amb Calàbria 66, l’ONG De Veí a Veí i el banc d’energia del barri Sant Antoni, Tarpuna impartirà un taller de fabricació de dispositius de mesura del consum d’energia i qualitat ambiental per tal que cadascun dels participants faci la descoberta energètica de casa seva per estalviar energia i adherir-se a la iniciativa d’estalvi energètic solidari que proposa el banc d’energia.

Fabricació digital per a l’apoderament social

Des de Tarpuna entenem que la tecnologia i la fabricació digital hauria de contribuir a millorar problemes socials i ambientals actuals. Alguns d’aquests problemes tenen relació directa amb l’ús de l’energia.

En general, ens cal minimitzar el malbaratament energètic i apoderar-nos per ser energèticament menys dependents. Una manera de fer-ho és facilitar la descoberta energètica de la llar. Disposar d’un aparell que mesuri i monitoritzi les dades rellevants de consum i qualitat ambiental d’un espai, permet iniciar aquest procés de descoberta.

L’aparell s’anomena E tarpunòmetre i permet aprendre a estalviar energia

Tarpuna hem dissenyat aquest aparell de manera que sigui fàcil i divertit construir-lo. L’E tarpunòmetre mesura consum elèctric, temperatura i humitat relativa. Proporciona també data i hora i guarda l’històric de dades per poder-les analitzar.

És un dispositiu que disposa de WiFi per configurar-lo i connectar-lo online. D’aquesta manera, les dades i l’anàlisi es pot fer fàcilment i a distància.  Actualment estem desenvolupant el mòdul d’anàlisi de dades a la intranet d’usuari del banc d’energia. D’aquesta manera, serà molt fàcil fer el seguiment i obtenir els consells fonamentals per a l’estalvi de la factura energètica.

Un taller innovador que t’entusiasmarà!

El taller, programat pel dia 10 de juny de 2017 a la seu de Calàbria 66 a les 10:00, està pensat per  a un grup de fins a 10 persones majors de 16 anys. Amb una durada d’entre 2,0 i 2,5 hores, el taller inclou:

  • Introducció: pobresa energètica, banc d’energia de Sant Antoni i factures (què ens diuen i què no ens diuen).
  • Presentació de les bases tecnològiques i identificació del material a utilitzar (kit de muntatge).
  • Muntatge del dispositiu.
  • Proves de programació dels diferents sensors i elements d’interacció.
  • Instal·lació del programa final i prova final de funcionament.

Les places són limitades!  Si t’interessa, fes ara la inscripció.