Jornades Pobresa Energètica: Conclusions

A princips del 2017 es van realitzar unes jornades de reflexió al Palau Macaya per tal de cercar solucions al problema de la pobresa energètica.

En quatre sessions, es van intentar exposar i treballar des d’una visió holística de la problemàtica.  Les sessions es van iniciar coneixent diferents iniciatives a nivell europeu.

Després es van fer dinàmiques de cocreació en grups per tal d’aprofundir i estructurar propostes per fer front a la realitat social relacionada amb l’ús i accés a l’energia.

En total es van desenvolupar 6 idees innovadores per fer front a la problemàtica de la pobresa energètica. Cada idea aborda la problemàtica des d’una vessant específica, generalment amb intervenció de diferents agents implicats.


Un dels agents clau per a portar a terme estratègies front a la pobresa energètica és l’administració pública. Així doncs, l’última sessió del cicle va consistir en posar en comú i explicar les propostes resultants davant de representants de les administracions públiques, per tal de compartir el coneixement generat i facilitar-ne la incorporació als programes d’atenció a la ciutadania vulnerable per pobresa energètica.

El resum de totes les accions i idees desenvolupades és un document PDF descarregable:

També existeix la versió en castellà de la relatoria.