Grans aportacions a la jornada #Energències2017

Per: David Maruny

A Tarpuna ens apassiona establir connexions, si poden ser improbables millor i tot. Vam voler celebrar el cinquè aniversari de projectes compartits d’estalvi energètic en centres educatius.  Com que sabem molt bé que tots ells són processos únics d’adaptació a la realitat de cada centre, vam creure que era un bon moment per promoure una jornada d’intercanvi. Vam batejar amb el nom #Energències aquesta jornada d’intercanvi d’experiències d’aprenentatge al voltant de l’energia, ajuntant energia i experiències com a paraules clau.

A Tarpuna ens motiva no només el què sinó sobretot el com i el per què. Per tant, #Energències no podia ser una jornada de presentació d’experiències particulars sinó un espai d’intercanvi, debat, xarxa… És per això que vam plantejar la jornada amb la dinàmica d'”Espai Obert” que facilita la participació amb uns principis que intenten acollir tothom i valorar tot el que passa, respectant totes les aportacions.

La jornada va servir per compartir de forma propera, sincera i constructiva els temes que es van presentar entre tots els participants. En cadascun dels espais d’intercanvi van anar apareixent problemàtiques associades al sistema educatiu en general i també al model social actual. Però l’objectiu principal de la jornada es va assolir plenament, debatent sobre aspectes pràctics de les diferents vessants de les experiències d’aprenentatge al voltant de l’energia en un sentit ampli.

A Tarpuna ens agrada fer les coses col·laborant, per convicció! I ser agraïts. I volem agrair molt especialment a la Fundació Collserola i concretament a l’Escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia que ens hagi acollit de forma excel·lent en aquesta primera experiència d’#energències. També volem agrair a l’Associació Banc d’Energia el seu projecte i l’impacte social que suposa, que és motor de les últimes experiències d’aprenentatge que proposa Tarpuna per treballar el consum i l’estalvi d’energia.

I lògicament, res hagués estat possible sense l’esforç i la participació de tots els assistents, tots ells amb aportacions de qualitat, que volem compartir posant a disposició el document PDF de relatoria:  Relatoria-Energencies-2017