Jornada ENERGÈNCIES 2018 para el profesorado

Intercanvi d’experiències d’aprenentatge al voltant de l’energia i la sostenibilitat

Des de Tarpuna organitzem la 2a Jornada ENERGÈNCIES amb la finalitat de compartir coneixement sobre experiències i activitats d’aprenentatge (i apoderament) al voltant de l’energia i la sostenibilitat.

Tot el professorat de secundària, batxillerat i cicles formatius interessat està convidat a participar-hi!

No cal oblidar que l’energia és un tema que facilita elaborar projectes transversals, i, per tant, tota la diversitat de professorat aporta idees i possibilitats interessants.

Un espai per compartir idees i projectes

Aquesta jornada ENERGÈNCIES 2018 vol ser una oportunitat de posar en valor projectes innovadors, compartint-ne el detall entre totes les participants, debatent i aprofundint en totes les oportunitats que es poden generar.

Així, la primera part d’aquesta jornada ENERGÈNCIES es proporcionarà tot el material i es compartirà una experiència pilot d’apoderament energètic educatiu impulsada per Escoles+Sostenibles, Consorci d’Educació de Barcelona i Agència d’Energia de Barcelona, i realitzada de forma coordinada en tres instituts de Barcelona.

Un espai per formar-se i experimentar

La jornada ENERGÈNCIES 2018 també vol aprofundir en alguns temes que poden ser d’interès per al professorat de secundària. Concretament, enguany treballarem i posarem en comú quatre temes clau:

  1. Estalviar energia: totes les possiblitats pràctiques i idees per a l’aula.  Perquè de vegades cal explicitar entre nosaltres tots els recursos que es poden pensar per estalviar energia, des dels més fàcils fins els no tan fàcils.
  2. Corrent trifàsic: gènere, STEM i sostenibilitat. Tres fases de l’energia que hauríem de considerar, compartint-ne el per què i de quina manera.
  3. Noves oportunitats per treballar a fons l’energia solar fotovoltaica. S’explicarà el nou marc normatiu i com aquest pot influir en dotar de noves oportunitats de treball de l’energia fotovoltaica a l’aula, treballs de recerca,… A més, podrem visitar la instal·lació d’energia solar de La Fàbrica del Sol.
  4. Construïm un mesurador d’energia i qualitat ambiental educatiu E-Tarpunòmetre.  Experimentarem amb la serva construcció i s’analitzarà com a recurs educatiu de primer ordre.

Inscripcions obertes fine el 27 de novembre

Inscripció:  http://tarpunacoop.org/energencies

Motivació

La Jornada ENERGÈNCIES va néixer arrel de l’experiència de treball col·laboratiu que Tarpuna promou en diferents centres educatius. En tenir l’esperit de col·laboració a l’ADN, s’ha ideat un espai de debat absolutament obert sobre els diferents vectors de l’energia i la sostenibilitat, cercant també la col·laboració a l’hora de fer possible la 2a Jornada ENERGÈNCIES 2018.

Podeu recuperar la valoració i el document de relatoria de l’edició del 2017 en aquest article.

Data i lloc

Dissabte 1 de desembre de 2018 de 9:15 a 13:45 h

La Fàbrica del Sol   [MAPA]

Passeig de Salvat Papasseit, 1  de Barcelona

Metro línia groga (L4) Barceloneta

 

Programa