46100911145_ae1a7289a5_k (1)

TarpunaLab

Dinàmiques d’innovació social participativa i col·laborativa

Al món hi ha molts problemes. Cal pensar diferent. A Tarpuna creiem en el potencial de la creativitat per resoldre les necessitats socials. Hem creat el TarpunaLab per estar sempre en un ecosistema d’innovació social i sostenible, que a part de ser molt estimulant reforça els lligams de confiança. A més, creant, la gent s’entén.

El TarpunaLab és un espai que es constitueix quan persones diverses i amb perfils diferents treballen col·laborativament per generar, creuar, hibridar i combinar idees, conceptes i propostes que poden resoldre alguna problemàtica social.

El fem servir per recollir idees sobre productes i serveis propis, per generar noves iniciatives sostenibles amb altres organitzacions, o per ensenyar-aprendre a fer innovació social.

El TarpunaLab exemplifica l’essència del nostre ADN com a cooperativa d’iniciativa social: ens motiva no només el què sinó sobretot el com i el per què, volem codissenyar i cocrear des d’una actitud radicalment col·laborativa, ens agrada impulsar espais de codecisió participativa amb el focus posat en les necessitats i expectatives de les persones i en les seves interaccions.

Tarpunejar consisteix en un recorregut (real o virtual) guiat i en grup, que afavoreix la creativitat dels participants i del grup orientada a imaginar idees, respostes i projectes d’innovació social. Durant el recorregut, es realitzen parades a llocs clau, i es fa servir una metodologia d’emergència i gestió d’idees que permet produir pensaments disruptius i novedosos, basada en la interacció entre persones, projectes i realitats diverses i compromeses.

Què oferim?

  • Organitzem sessions puntuals i itineraris d’innovació social i col·laborativa, tant per identificar noves idees o projectes que puguin donar resposta als reptes plantejats com per millorar productes o serveis ja existents.
  • Assessorem entitats, empreses i ajuntaments en projectes i processos d’innovació social basats en la nostra experiència (agricultura social, estalvi energètic, consum conscient i tranformador, innovació social en general).

  • Organitzem tallers de reflexió estratègica organitzacional per, de manera col·laborativa, determinar i/o revisar l’estratègia o la planificació estratègica d’una organització.

Amb qui hem tarpunejat?

Alguns exemples i resultats