TarpunaLab

TarpunaLab

Dinàmiques d’innovació social participativa i col·laborativa

Al món hi ha molts problemes. Cal pensar diferent. A Tarpuna creiem en el potencial de la creativitat per resoldre les necessitats socials. Hem creat el TarpunaLab per estar sempre en un ecosistema d’innovació social i sostenible, que a part de ser molt estimulant reforça els lligams de confiança. A més, creant, la gent s’entén.

El TarpunaLAB no és cap lloc físic, sinó que es constituteix quan dues o més persones amb perspectives diverses (almenys una de Tarpuna) s’ajunten per creuar, hibridar i combinar idees, conceptes i propostes que poden resoldre alguna problemàtica social.

El fem servir per recollir idees sobre productes i serveis propis, per generar noves iniciatives sostenibles amb altres organitzacions, o per ensenyar-aprendre a fer innovació social.

Tarpunejar consisteix en un recorregut (real o virtual) guiat i en grup, que afavoreix la creativitat dels participants i del grup orientada a imaginar idees, respostes i projectes d’innovació social. Durant el recorregut, es realitzen parades a llocs clau, i es fa servir una metodologia d’emergència i gestió d’idees que permet produir pensaments disruptius i novedosos, basada en la interacció entre persones, projectes i realitats diverses i compromeses.

Què oferim?

  • Organitzem sessions i itineraris d’innovació social, tant per identificar noves idees com per millorar productes. Poden ser també activitats d’aprenentatge o de teambuilding.

  • Assessorem entitats, empreses i ajuntaments en projectes i processos d’innovació social basats en la nostra experiència (agricultura social, estalvi energètic, consum conscient i tranformador, innovació social en general).

Amb qui hem tarpunejat?

Alguns exemples i resultats