Qui som

Qui som

Som una cooperativa d’iniciativa social sense ànim de lucre formada per un equip de persones compromeses amb la sostenibilitat, la igualtat d’oportunitats i la justícia social. Fem innovació social al servei de la comunitat, a través de projectes locals transformadors amb criteris de sostenibilitat. Treballem fonamentalment tres àmbits bàsics del dia a dia: l’agricultura (i l’alimentació), l’energia, i la fabricació (els objectes).

Ens apassionen els projectes cooperatius, i ens motiva no només el què sinó sobretot el com i el per què.

Tapuna significa “sembrar” en llengua quítxua, perquè ens agrada fer néixer iniciatives transformadores que tinguin vida pròpia. Per fer-ho, treballem transversalment persones de diferents àmbits. Ens presentem!

Josep Maria Vallès

Josep Maria Vallès

Enginyer agrònom. Coordino el conjunt de la cooperativa i la gestió econòmica, així com també els projectes d’agricultura urbana i agricultura social. Dono suport a  la realització de tallers, participo en la redaccció de projectes i realitzo el seguiment en el camp dels projectes d’horts socials.

Altres experteses: producció de planta ornamental i forestal, disseny i manteniment de jardins, restauració del paisatge, horticultor i compostaire casolà, escriptor de llibres divulgatius sobre agricultura urbana i compostatge.

David Maruny

David Maruny

Enginyer de camins. Coordino i desenvolupo les iniciatives de Tarpuna relacionades amb l’estalvi i l’eficiència energètica com a descoberta transformadora (Estalvicoop), i n’impulso la seva vessant social treballant per fer créixer el banc d’energia.  Alhora, introdueixo aspectes de fabricació en l’àmbit d’energia i també col·laboro en la planificació i el seguiment econòmic de la cooperativa aportant una visió prudent.

Altres experteses: programacions web en php-mySQL, fabricació i programació de sistemes Arduino, enginyeria hidrològica i hidràulica, disseny i càlcul d’estructures.

M’agrada relacionar les coses i visualitzar-ne oportunitats transversals.

Judith Seubas

Judith Seubas

Llicenciada en Biologia. Participo a les iniciatives d’energia de Tarpuna, especialment en activitats relacionades amb l’impuls a la iniciativa del banc d’energia. També participo en l’organització i el disseny de tallers de co-creació.

Altres experteses: coordinació de campanyes ambientals, estalvi i eficiència en l’ús de l’aigua . M’agrada treballar en equip i participar en grups i dinamitzar-los, en moviments ecologistes, a la cooperativa de consum ecològic, amb el grup de dones feministes, al barri…connectant i fent sinergies entre gent de diverses maneres de pensar.

Milena Ràfols

Milena Ràfols

Enginyera industrial. Em dedico a portar a terme auditories socio-energètiques en llars vulnerables, instal·lar kits per a la millora de la gestió i eficiència en l’ús de l’energia i acompanyar les famílies en la tramitació de canvis de contractació en els subministraments bàsics per a l’optimització de la factura energètica. Quasi sempre amb un somriure i bon humor.

Altres experteses: Assessoraments energètics a empreses i grans organitzacions, construcció sostenible i certificacions ambientals.

M’agrada posar els coneixements tècnics al servei de les persones per millorar la seva qualitat de vida i reduir-ne l’impacte ambiental.

Mari Luz Martínez

Mari Luz Martínez

Enginyera Tècnica Agrícola. Desenvolupo, gestiono i dinamitzo els projectes d’agricultura social i urbana, en les seves vesants tècniques, socials i educatives.

Altres experteses: Disseny i execució de projectes educatius per a la creació d’horts ecològics a les escoles.

Aurora Serra

Aurora Serra

Grau en Enginyeria Agrícola. Planifico i dinamitzo els projectes d’agricultura social i urbana, en les seves vesants tècniques i socials.

Altres experteses: experta en bases de dades relacionals i xarxes socials.