mans tocant terra

Qui som

Som una cooperativa d’iniciativa social sense ànim de lucre formada per un equip de persones compromeses amb la sostenibilitat, la igualtat d’oportunitats i la justícia social. Fem innovació social al servei de la comunitat, a través de projectes locals transformadors amb criteris de sostenibilitat. Treballem fonamentalment tres àmbits bàsics del dia a dia: l’agricultura (i l’alimentació), l’energia, i la fabricació (els objectes).

Ens apassionen els projectes cooperatius, i ens motiva no només el què sinó sobretot el com i el per què.

Tapuna significa “sembrar” en llengua quítxua, perquè ens agrada fer néixer iniciatives transformadores que tinguin vida pròpia. Per fer-ho, treballem transversalment persones de diferents àmbits. Ens presentem!

Josep Maria Vallès

Josep Maria Vallès

Enginyer agrònom. Coordino el conjunt de la cooperativa i la gestió econòmica, així com també els projectes d’agricultura urbana i agricultura social. Dono suport a  la realització de tallers, participo en la redaccció de projectes i realitzo el seguiment en el camp dels projectes d’horts socials.

Altres experteses: producció de planta ornamental i forestal, disseny i manteniment de jardins, restauració del paisatge, horticultor i compostaire casolà, escriptor de llibres divulgatius sobre agricultura urbana i compostatge.

German Martínez

German Martínez

Biòleg i jardiner. Coordino la formació relacionada amb les iniciatives agro-ecològiques i desenvolupo, impulso, gestiono i dinamitzo els projectes d’agricultura social i urbana, en les seves vesants tècniques i socials. També imparteixo  tallers i cursos d’horticultura urbana, plantes medicinals i aromàtiques, compostatge…

Altres experteses: Disseny i manteniment de jardins privats. Dinamitzador i formador en horticultura urbana, plantes aromàtiques, compostatge, en escoles, centres cívics, casals de gent gran…

David Maruny

David Maruny

Enginyer de camins. Coordino i desenvolupo les iniciatives de Tarpuna relacionades amb l’estalvi i l’eficiència energètica com a descoberta transformadora (Estalvicoop), i n’impulso la seva vessant social treballant per fer créixer el banc d’energia.  Alhora, introdueixo aspectes de fabricació en l’àmbit d’energia i també col·laboro en la planificació i el seguiment econòmic de la cooperativa aportant una visió prudent.

Altres experteses: programacions web en php-mySQL, fabricació i programació de sistemes Arduino, enginyeria hidrològica i hidràulica, disseny i càlcul d’estructures.

M’agrada relacionar les coses i visualitzar-ne oportunitats transversals.

Xose Pérez

Xose Pérez

Llicenciat en ciències Físiques. Coordino les iniciatives de fabricació social a Tarpuna. Dissenyo i desenvolupo tallers de co-creació, i elaboro projectes de Fabricació Digital encastats al territori. Treballo transversalment amb les iniciatives d’energia i agricultura.

Altres experteses: Disseny i execució de projectes web. Gestió d’equips. Disseny i elaboració de materials educatius d’autoaprenentatge, manipulatius, sensoriomotrius,… Maker: fuster, enginyer electrònic, programador,… m’agrada “cacharrear”.

Judith Seubas

Judith Seubas

Llicenciada en Biologia. Participo a les iniciatives d’energia de Tarpuna, especialment en activitats relacionades amb l’impuls a la iniciativa del banc d’energia. També participo en l’organització i el disseny de tallers de co-creació.

Altres experteses: coordinació de campanyes ambientals, estalvi i eficiència en l’ús de l’aigua . M’agrada treballar en equip i participar en grups i dinamitzar-los, en moviments ecologistes, a la cooperativa de consum ecològic, amb el grup de dones feministes, al barri…connectant i fent sinergies entre gent de diverses maneres de pensar.