Què fem a Tarpuna?

Fem innovació social al servei de la comunitat, a través de projectes locals transformadors amb criteris de sostenibilitat. Abarquem tres àmbits: l’agricultura (i l’alimentació), l’energia, i la fabricació. De moment.

AGRICULTURA

Produir i aconseguir els nostres aliments són una de les activitats més importants de la humanitat. A Tarpuna tenim més de 15 anys d’experiència promocionant els horts urbans i també sabem que l’activitat de la agricultura pot ser una eina molt important per a la millora social i ambiental.

Vols fer un hort a casa teva?

Horturbà és la nostra eina per ajudar-te a fer un hort al terrat o al balcó. Hi trobaràs, informació , consells, cursos i tallers i una botiga virtual amb tot el que necessites.


Participa a la xarxa d’agricultura urbana

Cada any organitzem l’Aplec d’agricultura urbana, per trobar-nos els qui creiem que l’agricultura és una eina per a millorar les ciutats. Ves-hi.


Consumeix de verdures d’horts socials

A través del consum tenim la oportunitat de donar suport a projectes que milloren la vida de persones vulnerables i protegeixen el territori.


T’ajudem a fer projectes d’agricultura social

Disseny agronòmic del projecte a càrrec de tècnics amb experiència en agricultura ecològica.
Disseny social participatiu: desenvolupem projectes a partir de les necessitats i la participació dels col·lectius beneficiaris.
Implantació de l’hort: realitzem la instal·lació i les obres necessàries per a posar en marxa el projecte.
Formació i assessorament: cursos, tallers i seguiment dels projectes segons les necessitats.
Gestió del projecte: ens podem implicar en la gestió oEl coordinació del dia a dia de les iniciatives d’agricultura social.

 

ENERGIA

L’energia és indispensable per viure i, per tant, esdevé un element central a la nostra vida i al conjunt de la societat: l’hem de fer servir i gaudir dels beneficis que ens aporta. Però ho hem de fer sabent que té impactes que són globals sobre la salut, el medi ambient i les oportunitats d’igualtat social.


Vols reduir el consum energètic a la teva comunitat educativa?

Impulsem projectes d’estalvi energètic en escoles i organitzacions per incrementar-ne l’autonomia econòmica i reduir-ne l’impacte ambiental.


Vols ser part del Banc d’energia per combatre la pobresa energètica?

El Banc d’Energia pretén combatre de forma col·laborativa la pobresa i el malbaratament  energètic. Creiem que no pot ser que hi hagi famílies amb problemes de subministrament bàsic d’electricitat o calefacció, perquè té impactes en la seva salut i en les oportunitats d’igualtat social, i volem promocionar l’estalvi i l’eficiència amb finalitat solidària per a un benefici social, a més a més dels motius econòmics i ambientals, tots ells importants.

 

FABRICACIÓ

Posem a l’abast dels ciutadans els laboratoris i tallers de fabricació digital. Hem dissenyat diversos projectes transversals innovadors a través de la participació, fomentant el descobriment, l’aprenentatge i l’ús de les noves tecnologies vers l’economia co-creativa, col·laborativa i circular que fomenta la interacció intel·ligent i sostenible entre les persones i amb el medi.


Necessites suport per impulsar un projecte social de fabricació digital?

Desenvolupem plans estratègics d’equipaments de fabricació social i assessorem contextualitzant a la realitat de l’entorn.


Vols introduir la fabricació digital a les teves activitats educatives amb criteris de sostenibilitat?

Assessorem per potenciar l’ús d’eines digitals a entitats i centres educatius.
Fem formació i tallers de fabricació digital, col·laborativa, co-creativa i d’experimentació.


Creus en el potencial transformador dels models de fabricació descentralitzats?

Practiquem i potenciem l’emprenedoria social fent d’incubadora de projectes de transformació social i acompanyem empreses i emprenedors.
Dissenyem projectes transversals de transformació social en el marc de la sostenibilitat, l’emprenedoria i les eines digitals.

 

MEMORIA 2014