E-tarpunòmetre: el monitor d’energia col·laboratiu per estalviar

Un E-Tarpunòmetre és un dispositiu que mesura i enregistra el consum d’energia i la qualitat ambiental per aprofundir en la descoberta energètica i optimitzar així l’ús de l’energia i estalviar. A diferència d’altres monitors d’energia domèstics comercials, l’E-Tarpunòmetre permet conèixer i registrar també temperatura i humitat de l’ambient, la qual cosa permet ajustar l’ús de calefacció i climatització fins a optimitzar aquests consums d’energia.

La cooperativa Tarpuna ha dissenyat aquest aparell de manera que sigui fàcil i divertit construir-lo en tallers col·laboratius.

En el marc del projecte “molt més que estalvi energètic: incorporant el vector social de l’energia”, Premi d’Excel·lència Energètica 2017 en l’àmbit de sensibilització, Tarpuna va dissenyar un mesurador d’energia i de qualitat ambiental fàcil i divertit de construir en tallers col·laboratius, de manera que se’n pogués fer ús també des del banc d’energia per ajudar a famílies en situació difícil.

L’E-Tarpunòmetre disposa de WiFi per configurar-lo o connectar-lo online. D’aquesta manera, les dades i l’anàlisi es pot fer fàcilment i a distància. En aquest sentit, també hem desenvolupat el mòdul d’anàlisi de dades dins l’aplicatiu Estalvia energia amb el banc d’energia!  Que inclou altres eines d’acompanyament per a l’estalvi energètic. Descobreix-ho!

D’aquesta manera, és molt fàcil fer el seguiment i obtenir els consells fonamentals per a l’estalvi en la factura energètica.

Des del programa Verd Primera de betevé es van interessar per la nostra iniciativa. Un vídeo val més que mil paraules 😉

Vídeo resum [50 segons]

Reportatge [3 minuts]

Consulta aquí tots els detalls de la versió 1.0 de l’E-Tarpunòmetre, que està alliberada segons llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.

El manual d’usuari el pots descarregar aquí: Manual Usuari E-Tarpunòmetre v1x

 

PD: Podeu veure també: