Propostes per acabar amb la pobresa energètica

Ja s’han fet públiques les conclusions de la jornada Eines per l’Acció contra la pobresa Energètica, que va tenir lloc el passat 2 de juliol, coorganitzada de forma conjunta per Ecoserveis, Cooperativa Tarpuna, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sabadell.

Aquest esdeveniment va estar adreçat a fomentar l’intercanvi d’idees, la capacitació professional i l’identificació d’eines per part dels professionals que lluiten contra la pobresa energètica, generant propostes per als agents implicats en la seva gestió amb l’objectiu d’aconseguir reduir la pressió sobre les famílies i consumidors vulnerables.

Per això, les propostes van orientades a tots els participants al cicle que aquesta problemàtica, cap als consumidors s’ha de “garantir el subministrament bàsic d’energia i aigua que permeti viure amb dignitat a les persones i unitats familiars en situació de vulnerabilitat”, evitant els talls, a més de la seva educació energètica.

Cap a la seva banda, les administracions han de posar més recursos econòmics als Serveis Socials dels ajuntaments i dinamitzar el treball transversal, donant una resposta efectiva a casos de pobresa energètica per mitjà de la recol•lecció i tractament de dades (consum energètic, distribució de talls..).

Al darrer, pel que fa a les entitats s’ha de treballar la pobresa energètica des d’una perspectiva global i la seva relació amb la pobresa general, posant en context que això només forma part d’un model energètic global que impedeix l’accés mínim a necessitats bàsiques.

Enllaç al document: EINES PER L’ACCIO_pobresa energeticad