No crideu tant! Construiu el vostre S-tarpunòmetre a la Mobile Week Barcelona

Quantes vegades t’ha passat això? A casa, a classe… tothom crida i de vegades ve de gust una mica de silenci, oi? Per això dins de la Mobile Week Barcelona, et proposem construir un S-tarpunòmetre, un aparell que mesura el soroll ambient. Podrem decidir a cada moment quin nivell de soroll estem disposat a tolerar… o fins i tot podem jugar a veure qui crida més fort!!!  Ups, una estoneta i prou.. 🙂

Dades del Taller Gratuït de construcció de l’S·tarpunòmetre

Tipus: Taller gratuït  (cal inscripció prèvia)
Nivell: Joves
Edat: 9 a 12 anys, acompanyats
Districte: Sarrià-Sant Gervasic
On: Centre Cívic Vil·la Urània
Adreça: Via Augusta, 98, 08006
Dia: 22 de febrer
Hora: 18:00
Durada: 1 hora i 30 minuts – 2 hores
Requeriments: Per a la realització del taller és necessari que els participants disposin d’ordinador propi
Dinamitzador: David Maruny (TarpunaCoop)

INSCRIPCIONS:  https://www.eventbrite.es/e/entradas-mweek-lab-no-grites-tanto-construye-tu-propio-sonometro-42642050521

Per què nosaltres?

Des de Tarpuna entenem que la tecnologia i la fabricació digital hauria de contribuir a millorar problemes socials i ambientals actuals. Alguns d’aquests problemes tenen relació amb l’ús de l’energia o de l’aigua. D’altres tenen relació amb el control del soroll ambiental, dels residus, del malbaratament alimentari, etc.

Saber valorar la qualitat ambiental dels espais és important per al desenvolupament normal de les activitats que s’hi realitzen. La qualitat ambiental d’un espai té a veure amb la temperatura, la humitat, el nivell de CO2 i el soroll. Hi ha certs espais on la mesura objectiva del soroll pot ser una eina útil de conscienciació.

Què és un S-tarpunòmetre?

Un S-tarpunòmetre és un sonòmetre per espais concorreguts (aules, menjadors, …). L’aparell mesura i alerta per excés de soroll. Disposa de regulació manual de sensibilitat al so, per tal de poder-lo calibrar a diferents situacions d’alerta que es desitgi tenir en compte (perquè no tots els moments requereixen el mateix nivell d’alerta per soroll).