Ajunda’ns a plantar kiwis KM0

Us heu preguntat mai per la procedència dels kiwis que trobem a les fruiteries del nostre barri? El 95% dels kiwis que mengem són importats de països com Itàlia, Nova Zelanda o Xile i la majoria d’ells ho fan en avió, un dels mitjans de transport més contaminants. De fet, el 75% de les emissions de CO2 procedeixen del sector energètic, el 27% d’aquestes deriven del transport. I és que, malauradament, la certificació ecològica es concedeix en origen, sense importar el viatge que després emprengui l’aliment.

Partint d’aquest context mediambiental alarmant, però, convençuts dels beneficis nutritius i culinaris que aporta aquesta fruita exòtica, Dunia (Tarpuna) i Saó Vallès ens hem animat a impulsar un projecte de plantació de kiwis de proximitat amb finalitat social amb l’objectiu de fomentar la producció local de fruites de temporada i de proximitat a la nostra finca ubicada a Llinars del Vallès.

Per dur a terme la nostra fita, hem llançat la campanya PLANTEM KIWIS DE KM0 A  LLINARS DEL VALLÈS! per tal d’aconseguir recursos tant per a la inversió inicial, com per garantir el manteniment de la plantació que ajudaran a cobrir els mesos de no productivitat, ja que les primeres collites no comencen fins al tercer any.

Per això necessitem tota la vostra ajuda per arribar al nostre objectiu:

  • Si aconseguim l’objectiu mínim d’aquesta campanya podrem iniciar el projecte amb la plantació i manteniment d’un quart de la parcel·la que tenim disponible (1.250m2).
  • Si aconseguim el finançament òptim, podrem plantar des d’un inici el total de la parcel·la, que és de mitja hectàrea (5.000m2 ).

Implicar-te en aquest projecte contribuiràs a:

  • Millorar la sostenibilitat econòmica de la nostra finca de Llinars amb la diversificació de la producció.
  • Fomentar la producció local de fruites de temporada.
  • Abastir la ciutadania amb producte de proximitat
  • Estalviar CO2 (en reduir el transport de llarga distància).
  • Garantir la funció social de l’agricultura
  • Oferir un producte sostenible que garanteixi l’equilibri entre creixement econòmic, cura de l’entorn i benestar social.

A més, fer una donació a la campanya té premi! Amb la teva aportació t’enduràs una de les nostres fabuloses recompenses i podràs desgravar fins a un 80% de l’import de la teva donació. Calcula el teu estalvi en impostos aquí: https://ca.goteo.org/calculadora-fiscal

Suma’t al #KiwiKm0 per un consum més sostenible!